Постинг
14.12.2013 17:46 -
Да запазим зрението си за по-дълго
Автор: krasimirkoev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 14.12.2013 18:22
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 14.12.2013 18:22
Комбинирайте тези стратегии и дейности, за да поддържате зрението си в добро състояние по-дълго. Ако спазвате тези практики редовно, ще се радвате на здрави очи и ще избегнете твърде ранната нужда от очила. Те осигуряват на организма полезни вещества и стимулират кръвообръщението.
Консумирайте тъмнозелени листни зеленчуци и подправки
Листното зеле и спанакът съдържат лутеин и зеаксантин. Те са каротиноиди, органични пигменти, които редуцират рисковете от развитие на катаракта и дегенерация на ретината. Можете да консумирате от тъмно обагрените зеленини по две порции на ден, като комбинирате примерно пълна шепа спанак в салатата и броколи на пара в две отделни ястия.
Боровинки за антиоксиданти
Горските плодове, цитрусите и много зеленчуци имат в състава си антиоксидантни агенти, като най-силно изявен ефект срещу свободните радикали в организма имат витамини А. Е и С. Те способстват за неутрализирането на част от вредните вещества от околната среда, които състаряват организма и повреждат зрението. Можете да редуцирате значително рисковете от катаракта на очите и увреждане на ретината с възрастта. Поемайте поне по две порцийки на ден, като комбинирате примерно чаша боровинки в овесената каша с чаша портокалов сок. Колкото по-ярки изглеждат цветовете на плодовете, толкова по-богати са на полезни съставки.
Похапвайте моркови
Всички са чували за свойствата на морковите да способстват за по-добро зрение, които се дължат на високото съдържание на бетакаротин. От този каротиноид се изгражда витамин А, а тъй като той е мастноразтворим, трябва да поемате морковите и сока от тях с малко растително масло, което е доза витамин Е.
Консумирайте тъмнозелени листни зеленчуци и подправки
Листното зеле и спанакът съдържат лутеин и зеаксантин. Те са каротиноиди, органични пигменти, които редуцират рисковете от развитие на катаракта и дегенерация на ретината. Можете да консумирате от тъмно обагрените зеленини по две порции на ден, като комбинирате примерно пълна шепа спанак в салатата и броколи на пара в две отделни ястия.
Боровинки за антиоксиданти
Горските плодове, цитрусите и много зеленчуци имат в състава си антиоксидантни агенти, като най-силно изявен ефект срещу свободните радикали в организма имат витамини А. Е и С. Те способстват за неутрализирането на част от вредните вещества от околната среда, които състаряват организма и повреждат зрението. Можете да редуцирате значително рисковете от катаракта на очите и увреждане на ретината с възрастта. Поемайте поне по две порцийки на ден, като комбинирате примерно чаша боровинки в овесената каша с чаша портокалов сок. Колкото по-ярки изглеждат цветовете на плодовете, толкова по-богати са на полезни съставки.
Похапвайте моркови
Всички са чували за свойствата на морковите да способстват за по-добро зрение, които се дължат на високото съдържание на бетакаротин. От този каротиноид се изгражда витамин А, а тъй като той е мастноразтворим, трябва да поемате морковите и сока от тях с малко растително масло, което е доза витамин Е.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 6